LysVåken-filmen 2023


Herrrrrlighet for ei helg!!! Lys våken er en viktig tradisjon i Den norske kirke, en unik opplevelse for livet for tusenvis av elleveåringer hvert eneste år. Her får barna får utforske kirken og troen sammen med andre.

Det høres knirking i luftmadrassen mot kirkegulvet. Noen ligger og vrir seg og sliter med å sove fordi det er for varmt. Eller var det kanskje på grunn av alle inntrykkene eller de skumle lydene i kirken? Klokka har passert midnatt, og det nye kirkeåret har begynt. Det er advent. Og det har vært mange inntrykk og opplevelser på kort tid. Når de våkner i morgen tidlig er det litt trist, for da er LysVåken snart slutt. Det er bare gudstjenesten igjen. Men den er det bare å glede seg til!

Gjennom helgen får 11-åringene noen gode kirkeromsopplevelser, de lærer viktige ting for livet, de får hoppet i hoppeslottet, pyntet litt på hverandre (!!!???), og ikke minst hatt det kult sammen med nye folk de skal gå på ungdomsskolen med.

Særlig flott er det å slukke alle lysene i kirken, og tenne hvert sitt lys fra Jesus-lyset. Bare snart ungdom - men likevel et lys i verden. Det handler om å være våken. For hvem eller hva da?

Nå har du et inntrykk av hva som gjør denne helgen til den kjekkeste - ever!

(obs: det er også fullt mulig å være med og likevel sove hjemme hvis du ønsker det). 

Se film fra LysVåken i Stavangerkirkene fra 2023!

 

Kontakt:


Menighetspedagog
Jane Brynie Baltzersen
51 59 93 54
91 77 40 63
Send e-post

Kateket
Christian Tvedt
922 41 274
Send epost

 

Tilbake